29. juni 2020

Studenttid & framtid

Idag ser vi i Danmark att alla de nykläckta studenterna firar att locket är i hus. Och i år har de flesta förmodligen haft det mycket, eftersom det inte var möjligt att det skulle vara möjligt att köra en studentkörning och besöka mamma och pappa. Men det lyckades, och det måste sedan firas. Runt hörnet väntar ett nytt kapitel efter sommarlovet för de flesta studenter. Och oavsett om du börjar i en ny utbildning, har lärts ut eller tagit en sabbatsperiod, bör sommaren njutas först.

Det finns flera som har ansökt om att komma utomlands som au pair, och vi har haft många bra placeringar med familjer som ser fram emot att bjuda in ett au pair i deras familj för augusti / september. Vi har till exempel hittat en familj utanför Venedig för en dansk flicka. Och det finns flera matcher på väg i Italien och Spanien. Det finns också några som redan har visat intresse för att komma till London senare i år. Vi har också sett ett intresse för Australien, och just nu väntar vi på ett beslut från den australiensiska regeringen om öppnandet av landet för au pairer.

Dessutom har vi också platser i USA. Och här är utmaningen just nu när president Trump och den amerikanska regeringen har avbrutit au pair-ordningen fram till nyår. Men med 30-60 dagars intervaller kommer de att gå in och aktivt leta efter fler öppningar. Men som i Danmark handlar det om att hantera infektionstrycket.

Naturligtvis är det frustrerande att inte kunna få alla placeringar härifrån, eftersom vi vet att både familjer och au pairer är mycket glada att träffas. Men när jag pratar med byråerna jag arbetar med är de alla båda självsäkra och arbetar med högt tryck för att göra vad de kan för att göra allt framgångsrikt. Men det är inte allt vi kan göra åt det. Men vi försöker ... Och vi måste tro på de projekt vi lägger i sjön och försöka segla dem säkert i hamn. Vi gör det också framöver. Och därför är vår ambition att allting är möjligt gör vi något åt ​​nu. Och allt som kan göras senare, vi tar hand om det när det är möjligt.

Och under tiden måste vi vara positiva och glädja oss över de äventyr som väntar på au pairerna, som snart kan packa resväskan och lämna. Vi hoppas att de kommer att dela sina erfarenheter med oss ​​och vidarebefordra dem till andra framtida au pairer.

Men innan dess kommer vi och de att njuta av hatten, alla fester och förhoppningsvis en trevlig varm och solig sommar i Danmark.

"