05. december 2020

Behöver du mer erfarenhet av att jobba med barn?

Vi har fått en förfrågan från Babysits.se som hjälper svenska familjer att hitta barnvakter och publicerar jobb för barnvakter. En av de viktigaste parametrarna när du måste vara au pair är att du har erfarenhet av barnomsorg. Så därför är det en bra idé att få jobb som barnvakt. Se Babysits.se blogginlägg och sju bra tips här:

 

För att bli au pair, måste du vara väl förberedd och ha tillräckligt mycket erfarenhet av att jobba med barn! Det finns många olika sätt att jobba med barn för att öka dina kunskaper. Läs våra 7 tips om hur du kan skaffa dig mer erfarenhet av att jobba med barn.

1. Syskon

Har du en lillebror eller lillasyster som du brukar ta hand om? Är det du som är ansvarig när mamma och pappa inte är hemma? Även om det är dina egna syskon, så är det här ett bra sätt att lära sig att ta hand om barn och hantera olika problem som kan uppstå. 

2. Barn i familjen

Det behöver inte vara dina syskon som du passar, det kan också vara småkusiner, brorsöner, eller systerdöttrar till exempel. Eftersom dina familjemedlemmar redan känner dig, så kommer de känna sig trygga att ha dig som barnvakt. Om det är första gången du ska passa barn, så kan det också vara en stor lättnad att barnen redan känner dig (och förhoppningsvis gillar dig).

 3. Barnvakt via Babysits.se

Ett jättebra sätt att förbereda dig inför en au pair resa, är att jobba som barnvakt i ditt eget hemland först. Det är bra att ha mycket erfarenhet med barn innan du blir au pair, så att du inte hamnar i en ovan situation i ett obekant land. Att passa barn utanför sin familj, visar att man kan anpassa sig till olika miljöer och personligheter. På Babysits.se kan du skapa ett gratis barnvaktskonto och enkelt hitta föräldrar som söker barnvakt i din närhet! Klicka här för att skapa ditt konto!

4. Tränare eller fritidsledare

Har du jobbat som tränare eller fritidsledare? Det här kan vara ett bra sätt att lära sig att ta hand om barn, samtidigt som man gör någonting man tycker är kul! Tänk på vad du har för hobbies och intressen. Det finns friidrottsklubbar, dansklubbar, schackklubbar, och alla möjliga sorters klubbar. När du ansöker om att bli au pair, skriv alltid vad du har för hobbies. Det blir roligare för både dig och värdfamiljen om ni har liknande intressen! 

5. Lägerledare 

Precis som klubbar så finns det många olika sorters läger! Ridläger, fotbollsläger, språkläger, osv. Har du någonsin varit lägerledare? Det är ett väldigt roligt sätt att samla på sig mer erfarenhet!

6. Scouting

Är du scout? Eller har du någonsin varit scout? Då kanske du har hjälpt de yngre scouterna? Det här kan också vara en bra merit!

7. Praktik

Att jobba på dagis, förskola eller grundskola är ett av de bästa sätten att lära sig hur man tar hand om barn. Det kan vara svårt att skaffa ett arbete, speciellt om du är ung och inte har någon formell utbildning. Istället kan du sommarjobba, praktisera, eller fråga om någon behöver extra hjälp. Du kan lära dig mycket av de som arbetar där plus att du får mer erfarenhet av att jobba med många olika barn!

  

Glöm inte att be om referenser från alla ställen där du passat barn!

 

Den här artikeln skrevs av Babysits. Babysits är en barnvakts-app och webbsida som hjälper unga i Sverige att tryggt och enkelt hitta extrajobb som barnvakt. För fler barnpassningstips kolla in Babysits bloggen!

"