Au pair sökes - Förfarandet från början till slut

Au pair sökes - Hur söker jag på au pair?

Au pair betyder "på samma fot" på franska.

Att öppna sitt hem för en främmande människa, är ett stort beslut. Och att flytta in hos en främmande familj i ett främmande land, med en annorlunda kultur, är ett lika stort beslut. Men, det är en upplevelse för livet....

När du kontaktar oss för att bli au pair eller om du letar efter en au pair säkerställer vi först vad dina önskemål och behov är. Du kan antingen ringa eller skicka ett mejl om du har frågor, eller fylla i ansökningsformuläret här. Allt detta kan göras från vår kontaktsidan.

Fyll i ansökningsformuläret med all information som krävs och ladda upp foton. Därmed kan vi lära känna dig bättre och ta reda på vad du specifikt vill ha för en au pair. Därefter finns det några kriterier som måste uppfyllas för att vi ska gå vidare i processen.

När dessa är uppfyllda skickar vi den första delen av fakturan (2.500,- SEK) När de är betalda hittar vi några au pair -sökande i databasen, som alla är screenade och redo för au pair -familjer som du kan kontakta. Vi skickar dig goda råd för intervjuprocessen när vi också skickar kandidaterna.

När du har hittat en au pair och det finns en matchning skickar vi den andra delen av fakturan (2.500,- SEK) och startar au pair -ansökan. Vi håller både dig och au pairen i handen och gör det mesta för dig.Om du har frågor efter au pairens ankomst är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig under hela perioden och det kostar inte extra.

Hela processen tar ca. 3 månader. Det verkar omedelbart som en lång tid, men på det sättet säkerställer vi att du får rätt au pair. Du har pratat med och valt honom eller henne vid intervjun, och kanske har du sedan skrivit tillsammans via e-post. Därmed vet du att du får rätt au pair och att kemin är bra. Om du får en au pair som vill byta familj, eller en som redan är i EU, är det inte alltid en garanti för den optimala matchningen.Du kan enkelt kompromissa med dina önskemål och behov, eftersom du blir lite upptagen av att personen redan är i Europa eller Sverige. En au pair som redan är här är inte alltid lika med ett godkännande. Så varför inte hitta rätt au pair från början?.

 

 

For Au pair (utanför EU)

Denna process tar ca. 3 månader från alla papper är klara, så det är viktigt att komma igång i god tid.

Vi kan hjälpa dig genom hela processen att bli au pair i Sverige:

  • Du måste fylla i ansökningsformuläret här
  • När vi har fått ansökningsblanketten ser vi till att du lever upp till reglerna
  • Då måste du betala den första delen på 700,- SEK. (anmälningsavgift)
  • Screening och intervju online
  • Vi hittar en familj via vår match som beskrivet ovanför.
  • Den andra delen betalas vid match 2.000,- SEK.
  • 3-timmars introduktionskurs är obligatorisk (endast för au pairer på Filippinerna)
  • Välkomstpaket när du landar (handbok med information, regler och mycket mer som kan hjälpa dig och din familj i vardagen när frågor dyker upp).
  • Betalas i två omgångar á 2000,- per gång.
  • Vi är tillgängliga under perioden du är au pair, om du har frågor eller liknande. Vi är här för att hjälpa dig hela vägen. 
(Ingen återbetalning om au pairen inte blir godkänd av Migrationsverket*)

Vill du bli au pair utomlands?

Vi blir ofta kontaktade av familjer utomlands som vill ha en skandinavisk au pair. Och vi arbetar också med au pair -byråer i till exempel USA, Australien, Kina, Luxemburg, Schweiz, Irland, Frankrike, Spanien och Italien, som skulle vilja ha skandinaviska au pairer. Vill du bo hos en familj utomlands i ca. 12 månader så ansök här:

Om du har en annan destination på önskelistan, ring oss gärna. Då kommer vi att göra allt för att kontakta en annan au pair -byrå och se om vi kan hjälpa dig vidare. 

Pris för att ansöka som au pair i EU är: 1.400,- SEK. När du skickar för ansökan skickar vi en faktura för ansökningsavgiften. Pris vic match 1.400,- SEK.

Pris och information för andra destinationer kan du se här:

Beloppet betalas vid start.

For familier (som ansöker om au pairs utaeför EU)

Här har du två alternativ:

Alternativ 1: Vi hittar en kvalificerad au pair, vägleder dig för att skapa au pair -försäkring och undervisning i svenska språk, och guidar dig genom au pair -applikationen. Dessutom är vi tillgängliga med vägledning och svarar på frågor under hela proceduren, liksom under året du har au pairen.

1. Den första delen på 2.500,- SEK betalas när ansökningsformuläret (fyllt i här) skickas direkt till oss och vi börjar hitta rätt au pair. Du får börja med ca. 4-5 screenade kandidater att välja mellan. Vi skickar en introduktion av alla kandidater, som du sedan kan kontakta för en intervju. Från och med 2021 kommer alla våra egna au pair -sökande att ha ett hälsointyg och ett rent kriminalregister.

2. Andra delbetalningen / fakturan på 2.500,- SEK betalas när det finns en matchning och ansökningsprocessen påbörjas. Vi guidar dig genom hela ansökningsprocessen och berättar vad du ska göra och när.

3. Dessutom genomgår alla våra egna au pairer från Filippinerna en 3 -timmars introduktionskurs i Manila när de är godkända och före avresa (normalpris 2.000,- SEK).

Totalpris 5.000,- SEK 

(dessutom tillkommer kostnader för visum, språkskola, försäkring, flygbiljett, etc.)

 

Alternativ 2: Här är du själv ansvarig för hela processen och väljer att bara få hjälp att hitta en kvalificerad och screenad au pair, och på så sätt se till att ditt framtida au pair lever upp till reglerna. Här börjar du också med att fylla i ansökningsformuläret här.

Pris 2.500,- SEK.

Betalas vid start som i ovanstående procedur.

 

(Ingen återbetalning om au pairen inte blir godkänd av Migrationsverket*)
Au pairer från EU kan vi också vara behjälpliga med att fylla i ett kontrakt.
Pris 4.000- SEK
(2.000 SEK vid initiering och när kandidater erbjuds/ 2.000 SEK vid match och indgående av avtal)

Kontakta oss för mer info här

 

 

"