Vi har fått en förfrågan fr..." />

Blog

Behöver du mer erfarenhet av att jobba med barn?

05. december 2020

Vi har fått en förfrågan från Babysits.se som hjälper svenska familjer att hitta barnvakter och publicerar jobb för barnvakter. En av de viktigaste parametrarna när du måste vara au pair är att du har erfarenhet av barnomsorg. Så därför är det en bra idé att få jobb som barnvakt. Se Babysits.se blogginlägg och sju bra tips här:

 

För att bli au pair, måste du vara väl förberedd och ha tillräckligt mycket erfarenhet av att jobba med barn! Det finns många olika sätt att jobba med barn för att öka dina kunskaper. Läs våra 7 tips om hur du kan skaffa dig mer erfarenhet av att jobba med barn.

1. Syskon

Har du en lillebror eller lillasyster som du brukar ta hand om? Är det du som är ansvarig när mamma och pappa inte är hemma? Även om det är dina egna syskon, så är det här ett bra sätt att lära sig att ta hand om barn och hantera olika problem som kan uppstå. 

2. Barn i familjen

Det behöver inte vara dina syskon som du passar, det kan också vara småkusiner, brorsöner, eller systerdöttrar till exempel. Eftersom dina familjemedlemmar redan känner dig, så kommer de känna sig trygga att ha dig som barnvakt. Om det är första gången du ska passa barn, så kan det också vara en stor lättnad att barnen redan känner dig (och förhoppningsvis gillar dig).

 3. Barnvakt via Babysits.se

Ett jättebra sätt att förbereda dig inför en au pair resa, är att jobba som barnvakt i ditt eget hemland först. Det är bra att ha mycket erfarenhet med barn innan du blir au pair, så att du inte hamnar i en ovan situation i ett obekant land. Att passa barn utanför sin familj, visar att man kan anpassa sig till olika miljöer och personligheter. På Babysits.se kan du skapa ett gratis barnvaktskonto och enkelt hitta föräldrar som söker barnvakt i din närhet! Klicka här för att skapa ditt konto!

4. Tränare eller fritidsledare

Har du jobbat som tränare eller fritidsledare? Det här kan vara ett bra sätt att lära sig att ta hand om barn, samtidigt som man gör någonting man tycker är kul! Tänk på vad du har för hobbies och intressen. Det finns friidrottsklubbar, dansklubbar, schackklubbar, och alla möjliga sorters klubbar. När du ansöker om att bli au pair, skriv alltid vad du har för hobbies. Det blir roligare för både dig och värdfamiljen om ni har liknande intressen! 

5. Lägerledare 

Precis som klubbar så finns det många olika sorters läger! Ridläger, fotbollsläger, språkläger, osv. Har du någonsin varit lägerledare? Det är ett väldigt roligt sätt att samla på sig mer erfarenhet!

6. Scouting

Är du scout? Eller har du någonsin varit scout? Då kanske du har hjälpt de yngre scouterna? Det här kan också vara en bra merit!

7. Praktik

Att jobba på dagis, förskola eller grundskola är ett av de bästa sätten att lära sig hur man tar hand om barn. Det kan vara svårt att skaffa ett arbete, speciellt om du är ung och inte har någon formell utbildning. Istället kan du sommarjobba, praktisera, eller fråga om någon behöver extra hjälp. Du kan lära dig mycket av de som arbetar där plus att du får mer erfarenhet av att jobba med många olika barn!

  

Glöm inte att be om referenser från alla ställen där du passat barn!

 

Den här artikeln skrevs av Babysits. Babysits är en barnvakts-app och webbsida som hjälper unga i Sverige att tryggt och enkelt hitta extrajobb som barnvakt. För fler barnpassningstips kolla in Babysits bloggen!

Nya begränsningar

25. oktober 2020

I fredags var det en presskonferens med vår premiärminister i Danmark, och vi infördes nya begränsningar i förhållande till Coronaviruset. Lyckligtvis kan man säga, att det för de flesta industrier inte innebar en ny avstängning. "Bara" ökad användning av sanitetsbindor i offentliga utrymmen, liksom mer medvetenhet om att virus fortfarande finns här. Och tyvärr skapar det fortfarande utmaningar för flera branscher, och vi påverkas alla mer eller mindre av begränsningarna. Men vi måste "op på hästen" och hitta främ din kreativitet igen. Vi kunde hantera det på våren, och vi kan hantera det igen. Och jag tror att det läggs opp til för olika sätt att hålla, till exempel lite annorlunda julluncher i år än tidigare.

Så vilka utmaningar innebär det för familjer och au pairer i framtiden i allmänhet i Skandinavien? Vi vet något och vi vet ingenting. I vår hade jag en bra dialog med flera av de byråer jag arbetar med, och en sak är säker. Vi jobbar fortfarande hårt för att lösa vad som kan lösas och ta de utmaningar som kommer. På våren var det så att trots att gränserna stängdes, var det möjligt att komma in i landet när du hade visum och ett igenkännbart syfte. Detta är hittills vad jag hör fortfarande är giltigt i Skandinavien. Vad som har varit utmaningen har varit att till exempel de filippinska myndigheterna inte har velat att au pairerna ska lämna landet. Så det har inte haft något att göra med skandinaviska myndigheterna.

Jag tror inte att det fortfarande finns något som skapar utmaningar i samband med att ansöka om au pair. Det finns fortfarande ca. tre månaders behandlingstid för au pair-ansökan, och därför ser jag inte, att man ska hålla tillbaka från att starta processen nu.

Jag har många riktigt bra kandidater som vill åka till Skandinavien som au pair. Många av dem frågar om till exempel Danmark, Norge och Sverige är stängda. Så jag har mycket korrespondens och spenderar mycket tid på att "bli av med rykten". Men det är uppenbart att proceduren är lite annorlunda än vad den vanligtvis beror på pandemin. Men jag tror att jag tillsammans med både au pairer, myndigheter och familjer får saker lösta. Och vi har lyckligtvis fått fler au pairer här uppe de senaste månaderna. Om det finns utmaningar i processen har det hittills varit möjligt att klara av de flesta av dem.

Många av familjerna har också frågat hur de har varit tvungna att närma sig det när de har varit tvungna att hämta en au pair på flygplatsen i förhållande till Covid-19. Och vad är reglerna? Alla au pairer måste testas före avresan och naturligtvis kunna presentera ett negativt test. När de anländer till Skandinavien har jag rekommenderat familjerna att de testas så snart som möjligt och sedan isoleras tills det finns ett negativt svar. Dvs. att ett au pair testas två gånger inom en vecka, dvs både före avresa och vid ankomst. Och jag tror att det räcker. Men om du är osäker skulle jag alltid rekommendera att du kontaktar en hotline där de kan svara på alla frågor. Corona-virus om du är osäker.

Bedömningen utifrån detta är att det fortfarande är möjligt att både ansöka om au pair och få ett au pair till landet. Och det är också möjligt att komma ut ur landet och bli au pair. Man måste ständigt skilja mellan att vara turist och att behöva bo i landet i fråga under en längre tid.

Om du har frågor om att få eller vara au pair är du alltid välkommen att kontakta mig. Jag hoppas att jag med mitt nätverk och med de "verktyg" som jag har i min ryggsäck (inte bara under Corona-tiden) kan hjälpa både familjer och au pairer på ett säkert sätt att få bästa match och upplevelser tillsammans.

Studenttid & framtid

29. juni 2020

Idag ser vi i Danmark att alla de nykläckta studenterna firar att locket är i hus. Och i år har de flesta förmodligen haft det mycket, eftersom det inte var möjligt att det skulle vara möjligt att köra en studentkörning och besöka mamma och pappa. Men det lyckades, och det måste sedan firas. Runt hörnet väntar ett nytt kapitel efter sommarlovet för de flesta studenter. Och oavsett om du börjar i en ny utbildning, har lärts ut eller tagit en sabbatsperiod, bör sommaren njutas först.

Det finns flera som har ansökt om att komma utomlands som au pair, och vi har haft många bra placeringar med familjer som ser fram emot att bjuda in ett au pair i deras familj för augusti / september. Vi har till exempel hittat en familj utanför Venedig för en dansk flicka. Och det finns flera matcher på väg i Italien och Spanien. Det finns också några som redan har visat intresse för att komma till London senare i år. Vi har också sett ett intresse för Australien, och just nu väntar vi på ett beslut från den australiensiska regeringen om öppnandet av landet för au pairer.

Dessutom har vi också platser i USA. Och här är utmaningen just nu när president Trump och den amerikanska regeringen har avbrutit au pair-ordningen fram till nyår. Men med 30-60 dagars intervaller kommer de att gå in och aktivt leta efter fler öppningar. Men som i Danmark handlar det om att hantera infektionstrycket.

Naturligtvis är det frustrerande att inte kunna få alla placeringar härifrån, eftersom vi vet att både familjer och au pairer är mycket glada att träffas. Men när jag pratar med byråerna jag arbetar med är de alla båda självsäkra och arbetar med högt tryck för att göra vad de kan för att göra allt framgångsrikt. Men det är inte allt vi kan göra åt det. Men vi försöker ... Och vi måste tro på de projekt vi lägger i sjön och försöka segla dem säkert i hamn. Vi gör det också framöver. Och därför är vår ambition att allting är möjligt gör vi något åt ​​nu. Och allt som kan göras senare, vi tar hand om det när det är möjligt.

Och under tiden måste vi vara positiva och glädja oss över de äventyr som väntar på au pairerna, som snart kan packa resväskan och lämna. Vi hoppas att de kommer att dela sina erfarenheter med oss ​​och vidarebefordra dem till andra framtida au pairer.

Men innan dess kommer vi och de att njuta av hatten, alla fester och förhoppningsvis en trevlig varm och solig sommar i Danmark.

Corona, isolering, en ny vardag och at hålla fokus...

25. maj 2020

Det har varit tuffa tider under de senaste tio veckorna för de flesta människor i världen. En helt orealistisk och tänkbar situation för de flesta, och hela familjen samlades i hemmet för skolgång, barnpassning och arbete. Men (eftersom jag bor i Danmark, har min byrå här, jag måste ta itu med situationen här) Danskarna har varit super coola och berömda för hanteringen av virus. Långsamt och kontrollerat öppnas samhället igen. Vi måste fortsätta ta hand om oss själva och varandra för att undvika en återgång. Samtidigt har det varit imponerande att uppleva hur alla har varit "i samma båt", tänkt lösningsorienterade och fått hemundervisning, barnomsorg och karriär för att köra på bästa sätt. Mina egna två tonåriga barn lärde sig både struktur och överblick i vår vardag. Fraser som "Jag har ett möte på en halvtimme på Teams" och "Mette (vår premiärminister) har en presskonferens kl 13.00"  blev vardagen. Och de såg hur mamma arbetade och driver sin verksamhet från kontoret. Och vi träffades i köket varje dag för lunchpaus.

Jag tror att vi kommer att lära oss mycket av den här perioden. Bland annat tror jag att vi lär oss att det tar mycket innan vi blir helt förlamade igen, och inte snabbt kan tänka kreativt och i möjligheter istället för hinder. Naturligtvis finns det saker som är ur våra händer, oavsett hur hårt vi försöker lösa dem. Men jag tror också att vi kommer att lära oss att uppskatta varandra, familjen, en enorm kram och bara njuta av att vara sociala. De små sakerna har blivit viktigare. I går när jag besökte centrum där jag bor, blev jag lite känslomässig av att se människor sitta på kaféer på gator och gränder, njuta av en glass och en kall öl i solskenet. Detta är något som de flesta har missat och som vi har tagit för givet.

Dagen då Danmark stängdes var jag på alla colleges i Aarhus och satte upp posters om att bli au pair utomlands. På grund av lock down er jag tvungen att ge upp slutförandet i resten av landet i år. På andra sidan har jag en annons i en liten bok, som kommer tillsammans med alla examenhattar för framtida examenstudenter. Det betyder att det fortfarande är möjligt att åka utomlands och uppleva världen som au pair om du har tankar på att ta ett år ledigt om du är en "skandinavisk ungdom" som slutar college nu. 

Förfrågningar från familjer och au pairer börjar komma in igen, och det är superfint och precis som det borde vara. Samtidigt hör jag från de byråer jag arbetar med runt om i världen, att de är säkra när det gäller gränsöppningar inom nästa månad eller två. Så vi tror att det naturligtvis är möjligt att skicka au pair såväl som au pair till Skandinavien så snart som möjligt. Ambassader och konsulater har fortsatt att stängas. Men det sista meddelandet är att de flesta ambassader och konsulater och offentliga byggnader har kortare tidsfrister nu för att öppna än de hittills har haft. Så i slutet av maj - början av juni hoppas vi att de börjar öppnas globalt igen. Så det finns fortfarande en anledning att tro på drömmen och projektet, oavsett om du vill vara au pair eller au pair. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna om öppnandet av ambassader och konsulat, genom utrikesministeriet etc. så mycket vi kan. Här kan du fylla i en ansökan om du vill hitta en au pair.

Det finns fortfarande saker vi kan göra, om du vill ha ett au pair eller resa utomlands som au pair. Själva ansökningsprocessen och hitta en familj eller au pair kan vi fortfarande starta. Själva besöket i ambassaden är senare. Men fördelen med att använda aupairagent.dk är att du måste göra så lite som möjligt själv. Vi guidar familjer och au pairer under hela processen, och vi är tillgängliga under den period du antingen är au pair eller har au pair i familjen. Så du är aldrig ensam.

Just nu har vi behov av skandinaviska au pairer för italienska familjer. En "idrottsgalen" familj i Milano vill ha ett au pair i 6 månader efter sommarlovet. En familj nära Alba med en tjej på 10 år behöver ett au pair så snart gränserna öppnas och tre månader framåt. Så om du eller någon du känner vill ha en upplevelse i södra Europa, vänligen kontakta oss eller ansökan här. Du kan också kontakta mig och höra mer om de specifika familjerna. Jag kommer att publicera specifika "au pair-jobb" på Facebook, Instagram och i nyhetsbrev i framtiden. Så det finns flera möjligheter att hålla sig uppdaterade om dessa på sociala medier. Registrera dig för nyhetsbrevet på webbplatsen antingen som familj eller au pair. Just nu finns det en "Freebie" där du får fyra e-postmeddelanden med bra råd för att antingen bli au pair eller få au pair. Och goda råd vi alla kan använda en gång i taget. Och oroa dig inte ... Jag spammer inte dig eller skriver något långt och obegripligt ... Och om du har några frågor om något specifikt är du alltid välkommen att ringa eller skriva till oss. Du kan göra det här.

"