25. maj 2020

Corona, isolering, en ny vardag och at hålla fokus...

Det har varit tuffa tider under de senaste tio veckorna för de flesta människor i världen. En helt orealistisk och tänkbar situation för de flesta, och hela familjen samlades i hemmet för skolgång, barnpassning och arbete. Men (eftersom jag bor i Danmark, har min byrå här, jag måste ta itu med situationen här) Danskarna har varit super coola och berömda för hanteringen av virus. Långsamt och kontrollerat öppnas samhället igen. Vi måste fortsätta ta hand om oss själva och varandra för att undvika en återgång. Samtidigt har det varit imponerande att uppleva hur alla har varit "i samma båt", tänkt lösningsorienterade och fått hemundervisning, barnomsorg och karriär för att köra på bästa sätt. Mina egna två tonåriga barn lärde sig både struktur och överblick i vår vardag. Fraser som "Jag har ett möte på en halvtimme på Teams" och "Mette (vår premiärminister) har en presskonferens kl 13.00"  blev vardagen. Och de såg hur mamma arbetade och driver sin verksamhet från kontoret. Och vi träffades i köket varje dag för lunchpaus.

Jag tror att vi kommer att lära oss mycket av den här perioden. Bland annat tror jag att vi lär oss att det tar mycket innan vi blir helt förlamade igen, och inte snabbt kan tänka kreativt och i möjligheter istället för hinder. Naturligtvis finns det saker som är ur våra händer, oavsett hur hårt vi försöker lösa dem. Men jag tror också att vi kommer att lära oss att uppskatta varandra, familjen, en enorm kram och bara njuta av att vara sociala. De små sakerna har blivit viktigare. I går när jag besökte centrum där jag bor, blev jag lite känslomässig av att se människor sitta på kaféer på gator och gränder, njuta av en glass och en kall öl i solskenet. Detta är något som de flesta har missat och som vi har tagit för givet.

Dagen då Danmark stängdes var jag på alla colleges i Aarhus och satte upp posters om att bli au pair utomlands. På grund av lock down er jag tvungen att ge upp slutförandet i resten av landet i år. På andra sidan har jag en annons i en liten bok, som kommer tillsammans med alla examenhattar för framtida examenstudenter. Det betyder att det fortfarande är möjligt att åka utomlands och uppleva världen som au pair om du har tankar på att ta ett år ledigt om du är en "skandinavisk ungdom" som slutar college nu. 

Förfrågningar från familjer och au pairer börjar komma in igen, och det är superfint och precis som det borde vara. Samtidigt hör jag från de byråer jag arbetar med runt om i världen, att de är säkra när det gäller gränsöppningar inom nästa månad eller två. Så vi tror att det naturligtvis är möjligt att skicka au pair såväl som au pair till Skandinavien så snart som möjligt. Ambassader och konsulater har fortsatt att stängas. Men det sista meddelandet är att de flesta ambassader och konsulater och offentliga byggnader har kortare tidsfrister nu för att öppna än de hittills har haft. Så i slutet av maj - början av juni hoppas vi att de börjar öppnas globalt igen. Så det finns fortfarande en anledning att tro på drömmen och projektet, oavsett om du vill vara au pair eller au pair. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna om öppnandet av ambassader och konsulat, genom utrikesministeriet etc. så mycket vi kan. Här kan du fylla i en ansökan om du vill hitta en au pair.

Det finns fortfarande saker vi kan göra, om du vill ha ett au pair eller resa utomlands som au pair. Själva ansökningsprocessen och hitta en familj eller au pair kan vi fortfarande starta. Själva besöket i ambassaden är senare. Men fördelen med att använda aupairagent.dk är att du måste göra så lite som möjligt själv. Vi guidar familjer och au pairer under hela processen, och vi är tillgängliga under den period du antingen är au pair eller har au pair i familjen. Så du är aldrig ensam.

Just nu har vi behov av skandinaviska au pairer för italienska familjer. En "idrottsgalen" familj i Milano vill ha ett au pair i 6 månader efter sommarlovet. En familj nära Alba med en tjej på 10 år behöver ett au pair så snart gränserna öppnas och tre månader framåt. Så om du eller någon du känner vill ha en upplevelse i södra Europa, vänligen kontakta oss eller ansökan här. Du kan också kontakta mig och höra mer om de specifika familjerna. Jag kommer att publicera specifika "au pair-jobb" på Facebook, Instagram och i nyhetsbrev i framtiden. Så det finns flera möjligheter att hålla sig uppdaterade om dessa på sociala medier. Registrera dig för nyhetsbrevet på webbplatsen antingen som familj eller au pair. Just nu finns det en "Freebie" där du får fyra e-postmeddelanden med bra råd för att antingen bli au pair eller få au pair. Och goda råd vi alla kan använda en gång i taget. Och oroa dig inte ... Jag spammer inte dig eller skriver något långt och obegripligt ... Och om du har några frågor om något specifikt är du alltid välkommen att ringa eller skriva till oss. Du kan göra det här.

"