Au pair i Sverige

Hvordan hitta jag en au pair i Sverige ?

För många familjer är det meningsfullt att ha ett au pair som bor i hemmet. Au pair är franska och betyder "på lika villkor" - och syftet är exakt att båda parter får positiva erfarenheter från vistelsen.

En au pair kan teoretiskt komma från alla länder i världen. Historiskt sett har aupair i Skandinavien tidigare varit främst från östeuropeiska länder. Idag finns det dock särskilda aupar från Asien som kommer till Sverige för att försöka få en au pair-vistelse.

I grund och botten betyder det inte den mycket stora där ett au pair kommer ifrån, eftersom samma principer gäller för samarbetet. Men som familj kan du ha en viss preferens - till exempel om du vill att barnen ska introduceras till en viss kultur. I så fall kan det vara uppenbart att hitta ett au pair från den specifika kulturen och vem har möjlighet att lära av det.

Fördelar med en au pair order

På en hektisk vardag är det svårt att få tid för allt. Flera familjer uppskattar extra hjälp hemma. Med ett au pair blir det mycket hanterbart och samtidigt finns det många kulturella fördelar.

Ett au pair tar vanligtvis barn och allmän hushållsomsorg. Å andra sidan erbjuder familjen mat och logi på exakt samma villkor som man normalt bor under och dessutom en månatlig lönrelaterad fickpeng.

Förutom det uppenbara fordele- att du har en extra person att ta hand om barnomsorg, städning, tvätt och matlagning etc. Då kulturellt utbyte inte underskattas. Auparet får en introduktion till Sverige, möjligheten att uppleva vår kultur i de allra närmaste lagen och inte minst erfarenheterna för livet. Som värdfamilj får du också kunskap om kulturen och landet där besökaren au pair kommer ifrån. Detta är lärorikt för alla Familien- särskilt barn, eftersom de då kan få en tidig titt på andra kulturer, lära sig mer om världen som helhet, och lära sig ett nytt språk eller två. Som familj får du ofta ett nära samarbete med ditt au pair, för trots allt bor du och äter tillsammans varje dag. Det är således viktigt att det finns god kemi mellan parterna, eftersom du vanligtvis lämnar ansvaret för sina barn till au pairen.

Överväger du att föra au pair i familjen? Då hjälper vi dig att hitta fler kandidater som du kan välja mellan. Vi är redo att svara på frågor och vägleda dig genom processen så att du får rätt kandidat.

NYTT!

Vi samarbetar också med byråer i andra länder, och har nu möjlighet att skicka au pair till ex. England, USA, Kina, Spanien och Australien. Så om du är intresserad av en 3-12 månaders vistelse som au pair utomlands, kontakta oss idag för att höra mer.

Eller fyll i ansökningsblanketten här:

Anser du ett au pair för din familj?

"