Au pair i Sverige

Au pair i Sverige

För många familjer är det meningsfullt att ha ett au pair som bor i hemmet. Au pair är franska och betyder "på lika villkor" - och syftet är exakt att båda parter får positiva upplevelser från vistelsen.

En au pair kan i teorin komma från vilket land som helst i världen. Historiskt sett var au pairer främst från östeuropeiska länder. Idag är det dock särskilt unga människor från Asien som blir au pairer i Sverige för att prova en au pair -vistelse.

Som utgångspunkt spelar det ingen större roll varifrån en au pair kommer, eftersom samma principer gäller för samarbetet. Men som familj kan du ha en viss preferens - till exempel om du vill att barnen ska introduceras till en viss kultur. I så fall kan det vara självklart att hitta ett au pair från den specifika kulturen och vem har möjlighet att lära av det.

Hvordan får jeg en au pair?.

Du kan hitta en au pair genom att kontakta oss här eller fylla i ansökningsformuläret här  Vi gör allt vi kan för att hitta några screenade kandidater, som lever upp till dina önskemål och behov, och vi har alltid au pairer i vår database som är redo att komma till Sverige. De flesta av våra sökande kommer från Filippinerna, Sydamerika och Afrika, men om du har en specifik önskan om nationalitet lägger vi oss i sadeln för att hitta au pair -kandidater från just detta land.

Fördelar med en au pair i Sverige i 2023.

På en hektisk vardag är det svårt att få tid för allt. Flera familjer uppskattar extra hjälp hemma. Med ett au pair blir det mycket hanterbart och samtidigt finns det många kulturella fördelar.

Ett au pair tar vanligtvis hand om barn och allmänna hushåll. Å andra sidan erbjuder familjen mat och logi på exakt samma villkor som man normalt lever under och dessutom en månatslön som kallas fickpengar.

Förutom det uppenbara fordele- att du har en extra person att ta hand om barnomsorg, städning, tvätt och matlagning etc. Då kulturellt utbyte inte underskattas. Au pairen får en introduktion till Sverige, möjligheten att uppleva vår kultur på nära håll och inte minst upplevelser för livet. Som värdfamilj får du också kunskap om den kultur och det land som den besökande au pairen kommer från. Detta är lärorikt för alla i familjen, särskilt barn, eftersom de kan få en tidig inblick i andra kulturer lära sig mer om världen som helhet, och inte minst lära sig ett nytt språk eller två. Som familj får du ofta en nära relation och samarbete med ditt au pair, eftersom du trots allt lever och äter tillsammans varje dag. Därför är det viktigaste att det finns god kemi mellan parterna, eftersom du ofta lämnar ansvaret för dina barn åt au pairen.

Au pair i Sverige:

Funderar du på att ta med en au pair till Sverige och in i familjen, och hur man hittar en au pair?. Då hjälper vi dig att hitta fler kandidater att välja mellan. Som au pair -byrå är vi redo att svara på frågor och guida dig genom processen för att säkerställa att du får rätt au pair.

Odette Rosalind är au pair i Stockholm med en värdfamilj och hon säger:

"Tack till aupairagent.se för att hitta en söt värdfamilj till mig. Jag är glad att vara au pair i Sverige och tycker att det är en spännande upplevelse. Aupariagent.se har hjälpt mig hela vägen genom ansökningsprocessen och jag vet att jag alltid kan kontakta dem om jag har några frågor. "

"