Au pair utomlands

Har du slutat skolan och behöver ett sabbatsår? Och är du sugen på ett äventyr utomlands?

Då bör du överväga att bli au pair. Vi kan hjälpa dig till flera olika resmål.

Oavsett om du vill bli au pair i södra Europa, eller drömmer om att åka till lite mer exotiska resmål, som Australien, USA, Kanada eller Kina, kan vi hjälpa dig att uppfylla din au pair-dröm. Vi samarbetar med flera andra au pair-byråer globalt, och detta ger dig den bästa möjligheten att hitta en bra familj, i precis det land du vill ha. Vi kan för närvarande erbjuda dig följande destinationer: Sverige, Norge, Italien, Spanien, Frankrike, Irland, Luxemburg och Schweiz. Har du en dröm om en annan destination är du alltid välkommen att fråga oss om möjligheten att uppfylla din au pair-dröm där, då vi samarbetar med en rad andra byråer och gärna söker upp nya affärspartners där.

Au pair betyder "på lika villkor" och är ett kulturellt utbyte. Som au pair bor du hos en lokal värdfamilj under en på förhand överenskommen period och som namnet i sig antyder är du en del av familjen "på lika villkor" med de andra medlemmarna. Som au pair hjälper du din värdfamilj att ta hand om barn, och har en del hushållssysslor (regler och antal timmar varierar i de olika länderna, samt hjälper till att bestämma bland annat vilka arbetsuppgifter du kan utföra och hur många timmar du måste arbeta dagligen). I gengäld får du fickpengar samt fri kost och logi. Samtidigt har du på lediga dagar och under semestern möjlighet att utforska andra delar av landet än den del du bor i. Det är en unik möjlighet att både bli bra på språket, knyta vänskap och upplevelser för livet, och inte minst vidga din horisont. Du lär dig att stå på egna ben och får en massa bra upplevelser att ta med dig hem i ryggsäcken.

När du reser som au pair med aupairagent.dk kan du vara säker på att vi har ditt välbefinnande och dina intressen i åtanke. Vi förbereder dig på bästa sätt för din au pair-vistelse och du kan alltid kontakta oss om du har några frågor eller liknande. Vi är här för att hjälpa dig och vi hjälper dig varje steg på vägen. Att vi samarbetar med andra au pair-byråer globalt, som tar hand om familjen på andra sidan bordet, är din garanti för att du hamnar i en bra värdfamilj med ordnade förhållanden.

 

Pris för att ansöka som au pair utomlands

Priset för att söka som au pair utomlands varierar beroende på vart du vill åka i världen.

Au pair i EU:

1 500 SEK. i början av ansökan

1 500 SEK vid match.

De flesta familjer idag skulle vilja ha en au pair under ett helt läsår. Så om du är intresserad av en 12-månadersvistelse som au pair utomlands, kontakta oss idag för att få veta mer. Annars kan du fylla i ansökningsformuläret här: Ansöka här:

Det är superviktigt att du tänker på vad det innebär att bli au pair. Kan du resa bort från familj och vänner under en längre period? Kan man integreras i en familj i en annan kultur? Dessutom finns det många dokument som måste fyllas i. Och det kräver allvar, ansträngning och empati. Så om du inte vill lägga tid och energi på vad som krävs för att bli au pair utomlands, börja inte processen. När vi får din ansökan skickar vi en faktura på ansökningsavgiften för initiering. Avgifterna för att ansöka som au pair beskrivs ovan. Vi guidar dig hela vägen, hjälper dig att hitta den bästa matchningen och står bakom dig under hela din resa. Men det kan inte göras halvhjärtat.

När du fyllt i ansökan måste du skicka följande till oss:

1. Kära familjebrev, där du presenterar dig för en familj och gärna med bilder.

2. Referenser från arbetsgivare eller annan relevant erfarenhet av barn eller ungdomar, översatta till engelska.

NOTERA!! ENGLAND/UK JUST NU ÄR STÄNGT PGA BREXIT. Vi hoppas att de öppnar upp för ansökningar igen, så snart det finns en lösning.

Au pair i USA:

Observera att en au pair-vistelse i USA är min. 12 månader (och kan förlängas med ytterligare ett år)

3 700 SEKvid början av ansökan

3 700 SEK efter ambassadbesök

Extra kostnader: Visum & SEVIS avgift.

Avgiften är uppdelad i 2 omgångar då processen är olika och det ställs fler krav på dig som sökande.

Se mer om kraven här:

  • Au pairer som vill komma till en spädbarnsfamilj måste ha min. 200 timmars erfarenhet av att ta hand om barn under 2 år före ankomst till USA för att vara berättigad.
  • Au pairer får inte ta hand om barn som är under 3 månader.
  • Au pairer som inte är kvalificerade för, eller inte är intresserade av att ta hand om barn under 2 år, måste ha min. 6 månader eller 200 timmars erfarenhet av att ta hand om barn över 2 år för att kvalificera sig för programmet. Erfarenheten kan vara barnvakt, arbete på skola, dagis, tidigare au pair-erfarenhet eller liknande. All erfarenhet ska dokumenteras vid ansökan med 2 referenser. Du måste även bifoga en rekommendation från någon som känner dig väl och kan berätta hur du är som person.
  • Du ska även ha goda kunskaper i engelska.
  • Du måste kunna vara au pair i USA under en period av 12 månader.
  • Vi måste be om referenser och rekommendationer från de familjer eller arbetsgivare du har haft. Referenserna kan inte vara från familjemedlemmar, och ska innehålla en lista med ålder, antal barn du har tagit hand om samt år/datum och vilka specifika arbetsuppgifter du har haft.

 

Vad betalar värdfamiljen:

Det kan variera något beroende på vilket land du väljer, men i princip måste värdfamiljen betala följande:

Flygbiljett (till New York-USA) - första destination New Haven, CT sedan vidare med inrikesflyg till familjen
Introduktionskurs/utbildning på Au pair-byrå i New Haven, CT.
Försäkring (USA och destinationer utanför EU)
Fickpengar (priset varierar beroende på destination och program)
Kost och boende
Du kan ansöka om att bli au pair i USA här

Mathilde, 19 år, reste som au pair, och berättar här:

"Jag har varit au pair i Barcelona och rest med Aupairagent.dk :) - det gick väldigt bra med att hitta en bra familj. Under hela processen hade jag Karina vid sidan av, och jag tvivlade inte på att hon "passade" på mig.

Jag hade några fantastiska upplevelser i Barcelona och älskade att bo i ett annat land och uppleva deras kultur. Jag hittade några grupper på Facebook för au pairer i Barcelona, ​​​​så det var också lätt att komma i kontakt med andra och bli goda vänner med människor från hela världen.

Min erfarenhet av familjen var ok, jag lärde mig mycket om mig själv och skillnaderna i vårt samhälle. Och att livet inte alltid kan vara en bädd av rosor ;-) -men när det var svårt kunde jag lätt komma i kontakt med Karina.

Jag skulle vilja rekommendera andra att resa med Aupairagent.dk och jag hoppas att du kommer att få en lika stor upplevelse ute i världen som jag.

– Jag är redo för en ny upplevelse, och Karina försöker hårt för att hitta en ny familj åt mig”.

-Mathilde Markmann.

"